събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ПОДКРЕПИХА МОСКОВ ЗА ТЕЛК-ОВЕТЕ

      Центъра за независим живот подкрепи идеята на здравния министър Петър Москов за премахване на ТЕЛК-овете и за заменянето им с лицензирани специализирани лекари, които да правят оценка на заболяването.Според хората с увреждания системата с телковете  е грешна, порочна и етикираща хората за цял живот.
       Припомняме, че преди два здравният министър Петър Москов, заяви идеята си  териториално експертните лекарски комисии –  или т.нар ТЕЛК-ове да бъдат закрити и освидетелстването на пациенти дасе прави от лекари с лиценз.
      На неделна пресконференция в Националния дворец на културата представители на хората с увреждания от Центъра за независим живот, застанаха твърдо зад позицията на Москов. Според тях в решенията на ТЕЛК им се дава  изключително висока нетрудоспособност, а има доста трудови дейности, които те все пак могат да извършват.
      Те призоваха социалният и здравният министри да седнат и да обсъдят темата, да направят кръгла маса за обществено обсъждане и порочната практика по издаване на решения да се премахне, призовават от Центъра.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ