събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Реал Мадрид дръпна с четири точки пред Барса

      Отборът на Реал (Мадрид) демонстрира по възможно най-убедителния начин, че отпадането за Купата на Краля вече е забравено. Момчетата на Карло Анчелоти разбиха градските съперници от Хетафе с 3:0, с което опровергаха всички съмнения за игрова криза  в испанския колос.

      Два гола за победителите наниза Кристиано Роналдо, а едно добави и най-скъпият футболист в света-Гарет Бейл. Във вихъра си бе и Хамес Родригес, който асистира и за две от попаденията във вратата на Кодина.

      Реал остава едноличен лидер в Примера с актив от 45 точки, като мадридчани имат дори и мач по-малко от всичките си основни конкуренти. По-късно днес, големият враг Барселонда има тежка визита на Депортиво (Ла Коруня).

      Гостите от Реал се намираха в доста неприятна временна форма. „Кралете“ бяха спечелили едва един мач през календарната 2015-та година, а за капак отпаднаха и от турнира за Купата на Краля. Там момчетата на Карло Анчелоти бяха елиминирани от големия градски опонент-Атлетико, а това отпуши и сериозна вълна от критики по адрес на Серхио Рамос и компания. Италианският специалист правеше само две промени в своя състав, връщайки сред титулярите Касияс и Варан. На пейката сядаха Навас и Пепе.

      Голяма част от футболистите на Хетафе бяха свежи и готови за сблъсък, тъй като не взеха участие в двубоя за Купата срещу Алмерия. Кике Санчес Флорес щеше да разчита на четирима играчи, които са преминали през академията или първия тим на Реал като Кодина, Родригес, Педро Леон и Пабло Сарабия. Много щеше да се разчита и на централния нападател Диего Кастро.

      Градското дерби започна доста, доста скучно. „Кралете“ страдаха от липса на качествени идеи в атака, докато Хетафе се беше прибрал компактно в своята половина. Първи опит за разчупване на статуквото бе един мощен шут на Марсело, който премина малко над горната греда на домакините.

      След близо двадесет минутно затишие, Реал все пак се добра до отлично положение за гол. Карим Бензема направи хубав пробив по крилото, освободи се от двама играчи на съперника и пусна към непокрития на дузпата Хамес Родригес. Колумбиецът моментално шутира с левия крак, ала за негово нещастие, коженото кълбо срещна тялото на самопожертвователно хвърлилия се Роберто Лаго.

      Секунди по-късно, Карим Бензема излезе очи в очи с Кодина, но юношата на Реал отново спаси вратата на Хетафе.

      До края на частта, носителите на ШЛ натиснаха сериозно. В 36-ата минута, Иско навърза отбраната на домакините и стреля от границата на наказателното. Кодина обаче отново бе на мястото си и с една ръка изби в ъглов удар. Точка на това сравнително динамично първо полувреме сложи Тони Кроос, който с нацепи горната греда на Хетафе със зверски шут от 21 метра.

      „Кралете“ се мъчиха още 15-тина минути и в началото на втората част, за да се стигне до ключовата 63-та, когато Реал най-накрая успя да поведе в резултата. Карим Бензема отново се подигра с отбраната на Хетафе, навлезе остро в наказателното поле на съперника и с отличен пас намери Роналдо, който от такава позиция нямаше как да сгреши, правейки 0:1.

      И докато домакините се съвземаха от инкасираното попадение, момчетата на Кике Санчес Флорес бързо допуснаха и втори гол. Хамес Родригес  показа скоростна техника, откъсна се по дясното крило и центрира към Гарет Бейл, който с елегантен удар препарира Кодина.

      Хамес продължи с асистенциите и в 78-ата минута сложи топката на главата на Кристиано Роналдо, който с кинжален удар направи „бялата“ преднина класическа.

      До края, отборът на Хетафе имаше възможността да отбележи поне почетен гол, ала Алваро Васкес направи по-трудното и от непосредствена близост удари страничната греда. Така Икер Касияс записа „суха мрежа“, а Реал (Мадрид) подпечата своя 15 успех в Ла Лига.

      В следващия кръг, грандът гостува на новаците от Кордоба, докато Хетафе домакинства на намиращия се в криза тим на Селта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ