събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НЯМА ЗАКРИЛА НА ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ

      За сериозни нарушения на социални работници в Държавната агенция по закрила на детето (ДАЗД) , алармираха депутати от Патриотичния фронт. Те представиха цяла папка със случаи, които показват фрапиращи грешки в работата и отношението на представителите на ДАЗД. Сред случаите има и такъв, в които социални служители принуждават болна от рак майка да подготви децата си, че ще умре. Неправомерно сe разделяли деца от биологичните им родители, или пък братя и сестри, които се настанявали в приемни семейства.

      Дирекциите по социално подпомагане допускат, че е възможно да се създават и подготвят социални доклади, които не съответстват на действителните ситуации в семейството. Тези доклади много често се подготвят за два или три дни.

      Според Султана Петрова остро изниква въпросът за капацитета на кадрите в системата за социално подпомагане. Нещо повече, социалните работници се оказват некомпетентни, според депутатката от Патриотичния фронт .

      Освен това, ДАЗД тотално е игнорирала проблема „деца раждат деца“. Липсват и ясни критерии за оценка на работата на социалните работници. „Няма стандарти“, недоволна е Султана Петрова.
      Тя настоява Народното събрание да направи съответните законодателни промени, за да се намалят и дори прекратят тези недобри практики. Според нея много социални работници превишавали правата си и тълкували закона така, както им е угодно. Тези нарушения бяха дискутирани по време на кръгла маса в Народното събрание, организирана от патриотката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ