четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      РЕФОРМА В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

      За да постигнем прозрачност и открито управление, трябва да постигнем първо по-ефективна администрация, повече отчетност и включването на гражданските организации и бизнеса при формирането на политики и вземане на решения. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова.

      Припомняме, че още през първите два месеца на правителството беше разработена и одобрена Стратегия за административна реформа до 2020 година и беше изготвена и публикувана за обществено обсъждане Пътна карта за електронно управление. Тази година приоритет на Бъчварова ще бъде развитието на държавната администрация.

      По думите на Бъчварова администрацията е тази, която затруднява работата на гражданите и бизнеса. Има разпокъсаност на административните режими, слаб обмен на информация между различните администрации, а едва 13% от услугите са електронизирани. Точно това ще трябва да бъде променено, ако искаме да имаме добро и напълно прозрачно управление, категорична беше Бъчварова.

      Според статистиката администрацията в България предлага над 2000 услуги и 900 регулаторни режима, но много голяма част от тях са излишни.

      Точно тук е мястото на електронното правителство и електронизирането на повечето услуги. Само с един клик на мишката ще можете да постигнете нещо, за което иначе ще висите на опашка повече от два-три часа. Основният акцент при работата на Бъчварова ще бъде  административната реорма, с цел оптимизиране.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ