четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Пиронкова започна с победа в Мелбърн

      Цветана Пиронкова започна по най-добрия начин първия турнир за годината от Големия шлем. Тази нощ българката победи Хедър Уотсън с 6:4, 6:0 и продължава във втория кръг на Аустрелиан Оупън. На корта имаше много българи, които допълнително оказваха подкрепа на нашата тениситка.
      Срещата започна по-добре за Пиронкова, която направи ранен пробив и поведе в мача. Уотсън обаче успя да го върне и резултатът беше изравнен. След това българката проби още два пъти своята съперничка и поведе с 5:2. Представителката на Великобритания поиска медицинска пауза, след която върна единия пробив и намали изоставанто си. При резултат 5:4, Пиронкова не сгреши на собствен сервис и затвори първия сет в своя полза.
      Втория сет отново започна с ранен пробив на първата ни ракета при жените. Уотсън имаше възможност да изравни резултата на сервис на Пиронкова, но не се възползва. Българката доминираше до края на сета и го спечели без загубен гейм, a с това се поздрави и с успеха в срещата.
      Следващата съперничка на Пиронкова е Доминика Цибулкова, която отстрани Кирстен Флипкенс с 2:1 сета. Цибулкова е финалистка от миналогодишното издание на Аустрелиан Оупън. Двете са се срещали общо девет пъти, като Пиронкова има само една победа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ