събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ СПОРТНОТО ХУЛИГАНСТВО

      Днес на територията на София се е провела специализирана полицейска операция на служители на СДВР за превенция и противодействие на спортното хулиганство. Операцията е стартирала сутринта в 6:00 часа. Предприета е във връзка с установени общо 19 нарушители на обществения ред през последните няколко месеца, сред които и една жена. Те са привърженици на столичните отбори „ЦСКА“ и „Левски“. Деветима от тях са участвали в сбиванията и безредиците по време на баскетболната среща между тимовете на „Левски“ и „Партизан“ (Белград). Останалите са свързани с нарушения на реда при различни футболни срещи от есенния дял на първенството на „А“ група, провели се в столицата.

      В рамките на провелата се акция днес нарушителите и събраните по отделните случаи материали са предадени за разглеждане на делата в Софийския районен съд. Някои от тях са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

      Един мъж е осъден на 10 денонощия задържане в поделенията на МВР, а спрямо други седем и една жена са наложени парични глоби и забрана за посещение на спортни мероприятия.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ