четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ПРЕЗ ЕСЕНТА

      Няма да има предсрочни избори през есента, тази възможност не се обмисля, заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова в студиото на „Здравей, България“.
      Пред правителството стои достатъчно работа, която трябва да бъде свършена. Възможност за предсрочни избори не е невъзможна, но трябва да мислим трезво, заяви още тя.
      Вот на недоверие е нормален акт, а правителството трябва да е готово за него, коментира Бъчварова в отговор на искането на ДПС да организира подписка, инициираща вот на недоверие.
      Според нея ДПС защитава ромите и натам е насочена тяхната политика в момента, отбелязва още тя.

       

      Бъчварова коментира и наболелият казус с „Южен поток“. Според нея това е важен въпрос, който все още е на дневен ред. Това е така, защото няма официална позиция дали ще бъде прекратен или не. Затова този въпрос намира място в програмата на правителството и занапред. Газовият хъб пък все още не е включен в програмата на НС, затова остава и само евентуално решение.
      1155 са мерките в програмата за изборно законодателство, но не всички въпроси са изчерпани, добави тя. Това е така, защото все още ги няма и в самата парламентарна програма.
      Според Бъчварова референдумът тази година не трябва да е с местните избори, но яснота по този въпрос все още няма.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ