петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПЕТ ЖЕРТВИ СЛЕД НОВИ СРАЖЕНИЯ В ДОНЕЦК

      Ситуацията в Източна Украйна се усложнява. Петима граждани на Донецк загинаха, а други 29 бяха ранени, след обстрел през изминалата нощ, предаде БГНЕС. Конфликтът се задълбочава.

      Обстановката в Украйна се усложнява след обстрел късно снощи, при който са загинали петима цивилни граждани. 29 души бяха ранени след ескалиране на сблъсъците.
      Военните действия между украинските сили и проруските сепаратисти се увеличават.  Президентът на страната Петро Порошенко прекрати посещението си на икономическия фаорум в Давос заради усложнилата се ситуация.
      Нанесени са сериозни щети на къщи в малкия град Сартана, 20 от тях са напълно унищожени. Обстрелът продължи и сутринта.
      Жертвите в Украйна са вече над 4800 души след снощните сражения.

      Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Русия ще работи за предотвратяване на кризата в съседна Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС. Според Лавров ситуацията е изострила отношенията на Москва с ЕС и Вашингтон. По думите на министъра Русия не може да бъде изолирана от Запада, въпреки призивите за това на американския президент Барак Обама.

      В сряда в Берлин започва нов кръг от мирните преговори за решаване на конфликта между двете страни с участието на външните министри на Русия, Украйна, Германия и Франция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ