петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      2 МЛН. ЗМИОРКИ ЗАДЪРЖАХА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

      Днес служителите от отдел „Борба с наркотрафика“ на Митница Аерогара София са предотвратили нелегален внос на  2 милиона змиорки от критично застрашен вид. Двама китайски граждани са се опитали да пренесат влечугите. Те са пътували от Мадрид за София.
      Двамата пътници са обяснили на  митническите служители, че осемте контейнера, който са пренасяли, са пълни с храна. При проверката обаче се оказало, че контейнерите съдържат пликове със змиорки – „бебета“.
      Служителите на митницата са инфиормирали  РИОСВ София и те са потвърдили, че  задържаните змиорки са от критично застрашения вид европейската змиорка (Anguila Anguila). Този вид е защитен от Конвенцията за международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора (CITES) и търговията с него без разрешително е забранена.
      Малките змиорки са с голяма търговска стойност. В Европа се продават на средна цена от 500 евро на килограм, а в азиатските страни цената им достига до 1 300 евро на килограм. Влечугите са транспортирани  към Спасителния център в Аквариума във Варна.
      Двамата контрабандисти са задържани за срок от 72 часа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ