петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДВОЙНА ТЕРОРИСТИЧНА ЗАПЛАХА ПРЕД ЕВРОПА

      Пред Европа стои двойна заплаха от широкомащабно нападение на „Ал Кайда“ и действия на радикализирани единаци и трябва да засили арсенала си срещу тероризма. За това предупредиха европейски източици, съобщават световните осведомителни агенции.
      Френският евродепутат Арно Данджан заяви, че най-сериозната заплаха, пред която е заставена Европа, е от изолирани терористични действия, тъй като разкриването им е много сложно, предаде Франс прес. Той е убеден, че ще има нови терористични нападения и атентати.
      По данни на държавите, от над 3000 европейци, присъединили се към терористични ислямистки движения в Сирия и в Ирак, са се завърнали само 30%.
      Другата заплаха срещу Европа е от страна на джихадистката групировка „Ислямска държава“, която според Данджан „не спонсорира нищо, а само вдъхновява“.
      На 29 и 30 януари ще се състоят срещи на министрите на вътрешните работи и правосъдието, на която ще бъде представен план за битка, изготвен от Европейския съюз. Очаква се да бъдат предприети и серия от конкретни мерки. На срещата ще бъде обсъдено и изменение в кодификацията на нормите в Шенгенското пространство, като целта е да се въведат системни проверки на влизане и излизане от пространството за свободно движение, на гражданите на 26-те страни членки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ