петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      СНАРЯД ВЗЕ 13 ЖЕРТВИ НА СПИРКА В УКРАЙНА

      Нови 13 души загинаха, а десетки други бяха ранени след удар на снаряд на трамвайна спирка в Донецк, съобщи ТАСС. Инцидентът е станал рано тази сутрин. След стрелба с гранатомети са се запалили тролейбус и автомобил.
      От Донецката народна република в Източна Украйна обвиниха украинските военни сили за случая. Това е поредният обстрел, в рамките на дни, при който загинаха цивилни граждани, след като вчера снаряд уби други 5 души.

      Инцидентът се случва часове след като в Берлин бе проведена четворната среща на дипломатите от Франция, Германия, Русия и Украйна. На разговор между страните, те призоваха конфликтът между проруските сепаратисти и украинските военни сили да бъде прекратен. Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че е постигнато споразумение за изтегляне на въоръжените бунтовници. По думите на руския дипломат се е дискутирало провеждането на нова среща между „четворката“, която ще допринесе за прекратяване на ожесточилите се сражения.
      В същото време първите дипломати на САЩ и ЕС се обединиха в налагането на санкции върху руските нападения, съобщиха ДПА.Те настояха примирието от Минск в Източна Украйна да бъде спазено и категорично осъдиха военните действия на Кремъл, взели десетки жертви. Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че руските военни сили извършват „безочливо заграбване на земя“. Следвата среща, на която ще бъде обсъждана ситуацията, ще се проведе през март.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ