петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЧИНА КРАЛЯТ НА САУДИТСКА АРАБИЯ

      Кралят на Саудитска Арабия Абдула бин Абдул Азиз ал Сауд почина на 90-годишна възраст, съобщиха световните осведомителни агенции. На престола се качва 79-годишният му брат Салман бин Абдул Азиз ал Сауд.
      Крал Абдула е починал в 01.00 часа тази нощ, като се очаква погребението му да бъде още днес. Той беше шестият по ред монарх на Саудитска Арабия и петият от своите братя, който седна на престола през 2005 г., когато брат му Фахд почина. 90-годишният крал Абдула е страдал от белодробна инфекция, съобщи Би Би Си. В края на 2014 година той беше приет в болница с пневмония. Здравословното му състояние, както и напредналата му възраст станаха причина да се заговори за бъдещото управление на страната.
      Салман бин Абдул Азиз ал Сауд беше обявен за престолонаследник, след като предишният принц Найеф почина през 2012 г. Самият Салман пък е посочил за следващ престолонаследник своя полубрат принц Мукрин.
      След вестта за смъртта на саудитския крал президентът на САЩ Барак Обама почете паметта му и го нарече ценен приятел. Френският му колега Франсоя Оланд също поднесе съболезнования на саудитския народ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ