петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИД Е УБИЛА ЕДИНИЯ ОТ ЯПОНСКИТЕ ЗАЛОЖНИЦИ

      Джихадистката групировка „Ислямска държава“ е убила единия от двамата японски заложници – Харуна Юкава, предаде ТАСС, позовавайки се на американския център за издирване на международни терористични обекти. Групировката е разпространила снимка във виртуалната мрежа, на която се вижда как другият заложник Кенджи Гото държи снимка на убития Юкава.
      Отделно групировката разпространи нов видеозапис, в който заложникът Гото излага новите искания на „Ислямска държава“. В него се казва, че японското правителство е било предупредено и им е бил даден срок, а сега похитителите са спазили думата си.
      Японското правителство все още не е потвърдила автентичността на видеозаписа.
      Припомняме, че във втроник „Ислямска държава“ публикува видеозапис, в който показва двамата заложници, и даде срок на Япония в рамките на 72 часа да плати 200 милиона долара откуп, като в противен случай групировката заплаши с убийството им.
      Премиерът на Япония Шиндзо Абе заяви, че страната няма да се преклони пред терористите и заклейми решението за екзекуцията на Харуна Юкава, допълва Ройтерс. Премиерът настоя джихадистите незабавно да освободят другия заложник, като допълни, че Япония продължава да сътрудничи с други страни за неговото освобождение.
      Същевременно Агенция Франс прес съобщи, че САЩ са осъдили „бруталното убийство“ на Юкава, което според агенцията може да се смята за потвърдена информация за смъртта на заложника.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ