петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      УБИЙСТВАТА НА ДАМЯНОВИ И МАНДЖУРКОВ СА СВЪРЗАНИ

      Семейство Дамянови са убити от Варненска престъпна група, която е отговорна и за убийството на варненския предприемач Борислав Манджуков през март 2014 г. Ръководителят на престъпната група е Радослав Калчев – Черният Роди, който е обявен за общонационално издирване. Това заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.
      След показните убийства през последните няколко седмици, сформирани екипи от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници са стигнали до сериозни резултати, като са успяли да намерят връзка между някои убийства. С множество доказателства е установено, че Варненска престъпна група е виновна за убийството на Борислав Манджуков, както и за убийството на сем. Дамянови, което стана в началото на януари тази година.
      Ръководителят на организираната престъпна група е приел да изпълни и убийството на строителния предприемач Дамянов. За убийството са платени 30 000 лева. Съпругата на Дамянов не е била планувана, а е паднала като косвена жертва, допълни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че са известни и извършителите на убийството, но на този етап няма да споменават имена.
      Като обвиняеми са привлечени и други членове на групата. Има и участници в групата, които все още не са установени, но работата по случая продължава.
      Заместникът на Сотир Цацаров даде подробности и около убийството на Орхан Изиров и неговите извършители.
      Убитият петрички бизнесмен Орхан Изиров е бил наркотрафикант, който пренасял марихуана и хероин основно за Гърция. Той обаче не е бил коректен, тъй като смесвал хероина с чай. Освен това криел пари от партньорите си, което довело до неговото убийство. Освен търговски, в убийството са намесени и лични отношения, тъй като единият от извършителите е имал интимни отношения с приятелката на Изиров, допълни Сарафов.
      Светлозар Лазаров допълни, че се работи и за разкриването по убийството на секретарката на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ