събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЧЕСТВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МИТНИЦИТЕ

      На 26 януари всяка година митническите администрации на 174 държави организират мащабни национални събития за честване на първата сесия на Съвета за митническо сътрудничество.
      В България по случай празника беше представен отчет за работата на агенцията през годината. В него са поместени и най-успешните акции на митничарите, като сред най-масивните са спряна контрабанда и нелегална търговия с цигари и алкохол. Става въпрос за 14 млн. къси цигари без бандерол с марка „Ruby Slims” в края на миналата година. Нелегалната стока бе заловена на пристанище Варна – Запад. В случай, че митничарите не бяха установили злоупотребата, бюджетът на страната щеше да пострада със загуби за над 3,3 млн. лв. Сред най-впечатляващите опити за контрабанда у нас са джетове със скрит кокаин, които са пристигнали на пристанище Варна.

      От Агенция „Митници“ раздадоха 20 сертификата на отличили се служители от митниците в София, Варна, Бургас, Русе и Лом.
      „Благодарение на тези служители и с подкрепата на работещите в другите структури на митническата администрация, Агенция „Митници“ се представи с чест и тази година“, заяви директорът на Агенция „Митници“ Вальо Танов. Tой допълни, че митниците имат не само функцията на приходна администрация, но и осигуряват безопасността на български и чуждестранни граждани.
      През 2014 г са задържани 8 пъти повече наркотични вещества в сравнение с предходната. Над четвърт милион литра алкохол, над 32 милиона цигари и повече от 124 тона тютюн са сред заслугите на митническите служители. Това количество е 4 пъти повече от задържаното през 2013 г, заяви още директорът на Агенция „Митници“.

      Днес своят професионален празник празнуват повече от 800 хиляди души, работещи в сферата на митниците по целия свят.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ