петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОБАМА ПРИСЪСТВА НА ДЕНЯ НА РЕПУБЛИКАТА

      Барак Обама е първият американски президент, присъствал на парада в Индия по случай Деня на републиката. Обама, който е на тридневно посещение в страната наблюдава парад на руска военна техника, включително изтребители и танкове.

      Парадът по случай Деня на републиката в Индия започна с прелитането на руски военни самолети, за да се напомни, че голяма част от въоръжението на Индия е от Русия. След това са преминали войските в черно-златисти униформи, а също така и жълто-зелени танкове Т-90, отново произведени в Русия. На парада е била показана и друга военна техника, включително вертолети, самолети Боинг P-8 и системи за залпов огън.
      Индийците обаче били възмутени, че по време на официалната церемония и изпълнението на химна на Индия Обама е дъвчел дъвка. Затова индийски вестник дори отбелязва, че вероятно американският президент е бил нервен. Обама е хващан да дъвче и друг път на международни срещи. Смята се, че дъвче никотинова дъвка.
      Междувременно индийският заместник-министър на външните работи Суджата Сингх, цитирана от ТАСС, каза, че Индия и САЩ съвместно ще разработват и произвеждат безпилотни самолети от ново поколение. Става въпрос за разработване на апарати от ново поколение на основата на американските малки разузнавателни безпилотни самолети.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ