събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАДЪРЖАХА ШЕФА НА МИТНИЦАТА С ПОДКУП (обзор)

      Началникът на Митница Свиленград е задържан при операция на  Специализираното звено за борба с корупцията.  Тодор Караиванов е бил арестуван при получаване на подкуп.

      На 28.01.2015 г. е проведена операция на Специализираното звено за борба с корупцията. По време на операцията е задържан шефът на Митница Свиленград за престъплението „подкуп“. Тодор Караиванов е временно изпълняващ длъжността
      Действията са предприети по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров и във връзка с образувано на 26.01.2015 г. досъдебно производство от Върховната касационна прокуратура за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията.

      Във връзка с досъдебното производство са разпитани множество свидетели,
      прокуратурата е поискала и получила от Окръжния съд – Хасково разрешения за
      претърсване, обиск и освидетелстване.

      На 28 януари началникът на Митницата е получил два подкупа в рамките на половин час. Единият е в размер на 600 лв., а вторият – 600 евро. По време на получаване на втория подкуп, Тодор Караиванов е задържан. При ареста е оказал съпротива.

      Веднага след задържането е претърсен кабинета му в сградата на митницата. Там полицаите са открили приетия подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро.
      След обиск на жилището на Караиванов са открити 6000 лв. (във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).
      Тодор Караиванов е задържан за 72 часа. Предстои привличането му като обвиняем и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ