събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      БДЖ ВЪЗСТАНОВЯВА 33 СПРЕНИ ВЛАКА ОТ УТРЕ

      От утре, 1 февруари БДЖ възстановява движението на 33 влака, като три от тях ще се движат само в част от съществуващия им маршрут. Ще бъде възстановено и движението по цялото направление на 8 от всички 10 влака, на които беше съкратен маршрута на пътуване.

      Два влака, които се движат между Пещера и Стамболийски, ще продължават да пътуват в този участък, вместо между Пещера и Пловдив, поради ремонтни дейности по железния път между Стамболийски и Пловдив.

      Пътническите влакове, движението, на които ще бъде възстановено от утре: Враца – Плевен , София – Карлово, Карлово – София, Карлово – Сливен, Сливен – Димитровград север, Стара Загора – Сливен, Карлово – Тулово, Видин – Мездра, Мездра – Видин, Пловдив – Зимница, Златица – Карлово, Тулово – Карлово, Сливен – Стара Загора, Плачковци – Горна Оряховица, Габрово – Царева ливада, Царева ливада – Габрово, Мездра – Враца, Монтана – Бойчиновци,Бойчиновци – Монтана, Лом – Брусарци и Брусарци – Лом.

      Припопомняме, че националния превозач спря от движение 33 машини, предимно движещи се в Северозападна България. Това се случи зради орязана с 40 млн. лв. субсидия. Спрените машини предизвикаха вълна от протести в цялата страна. Имаше голяма вероятност от утре от движение да бъдат спрени още 90 машини, а между 1 500 и 2 000 служители на националния превозвач да бъдат съкратени от работа. В крайна сметка пари се намериха и от утре влаковете поемат по маршрутите си.
      Междувременно днес в социалната мрежа Фейсбук се организира протест пред жп гарата в Бургас. Протестът е насрочен за 14,00 час и е в подкрепа на работниците от БДЖ против плановете за приватизация, концесии и общинско финансиране на държавните железници
      Исканията са за мораториум за всякакъв вид концесии и приватизации на БДЖ, обединение на звената в БДЖ, с цел намаление на административните разходи, референдум за всяка промяна в целостта и собствеността на което и да е държавно предприятие, ревизия на дейността на ръководството и администрацията на БДЖ от независими експерти с участието на граждански и работнически организации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ