петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕЦБ: ИЗХОДЪТ ЗА ГЪРЦИЯ Е В ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И РЕФОРМИ

      Кристиан Ноайе, член на Управителния съвет на Европейската централна банка, в интервю за френското радио France Info, заяви, че гръцкият дълг не трябва да се отписва. Този дълг е с ниски лихви и тежестта му може да бъде намалена значително, ако прилаганите в страната мерки генерират по-бърз икономически растеж.
      „Бих казал, че единственият изход за Гърция е ускоряване на растежа, подходящи реформи и преследването на икономическата политика от високо качество“, смята Кристиан Ноайе.
      „Не е оправдано евентуално опрощаване на дълга, негово преструктуриране или радикални промени в политиката на еврозоната спрямо Гърция“, заявява Ноайе и добавя, че може само да се обмисли допълнително облекчаване на лихвените ставки.
      В същото интервю френският финансов експерт посочва, че предишното гръцко правителство се е справило успешно с реформите в кризисни условия, а сегашното също има добри попадения в някои насоки, като редуциране укриването на данъци.
      Кристиан Ноайе понaстоящем е шеф на Централната банка на Франция и съвместява тази си длъжност с членство в Управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ). От гледна точка на позицията, която заема мнението на експерта представлява интерес за неспециалистите в сферата на икономическите въпроси.
      Твърденията на Ноайе и позицията на ЕС за Гърция, след изборите и победата на СИРИЗА, още един път потвърждават, че гърците ще извървят труден път, преди страната да възвърне стабилността си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ