неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЖАРНИКАРИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ В СЪБОТА

      Пожарникарите излизат на протест на 7 февруари. След среща между ръководството на Министерството на вътрешните работи и Синдиката на служителите в ГД „Пожарна безопасност“ и обещанието от страна на вътрешния министър Веселин Вучков, че през 2015 г. ще бъдат назначени 250 нови пожарникари, огнеборците не се отказаха от намерението си да излязат да протестират.
      Причина за недоволството на пожарникарите е съкращаването на 292 незаети щатни бройки в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
      От Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ настояват незаетият щат да не бъде съкращаван. Те дори искат да бъдат назначени нови кадри възможно най-скоро. След близо час разговор с министър Вучков, съгласие се постигна само по едно от двете условията на огнеборците.
      От „Огнеборец“ заявиха, че не очакват протестът да е масов, тъй като голяма част от хората са изпратени в бедстващите региони.
      Все пак съкращения в пожарната ще има.
      По думите на Вучков в момента правилникът изисква щата на МВР да възлиза на 49 500 души, а в момента те надхвърлят 51 000. Тук става дума за съкращаването само и единствено на незаети щатни бройки в пожарната, като дори и след това съкращение ще остане незает щат от 600 човека, обясни Вучков. Той е направил три предложения на пожарникарите.
      Министърът заяви, че е отправил молба към пожарникарите да не провеждат насрочения за 7 февруари протест, понеже през следващата седмица промените в закона за МВР ще станат факт. От Синдиката обаче са категорични.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ