неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТ СРЕЩУ РАЗКОПАВАНЕТО НА УЛИЦИ В СВИЩОВ

      Гражданите на Свищов излязоха на протест. Те недоволстват срещу разкопаването на града, което става през последните месеци. Протестът стартира от възловото кръстовище „Хан Бачва“, за което най-много недоволстват жителите на града.
      На шествието се бяха събрали около 100 души, които изразиха недоволството си от стеснените участъци пред стадион „Академик“, кръстовището на „Хан Бачва“, цялата улица „Патриарх Евтимий“, както и по думите на протестиращите срещу „абсурдната велоалея“.
      На протеста се открояваха и местните политици, както и общински съветсници, представители на община Свищов, включитлно и заместник-кметовете на града.
      Гражданите поискаха възловото кръстовище в града да остане непроменено. Те изразиха желанието си да разговарят с кмета на града Станислав Благов, който не присъстваше на гражданската демонстрация.
      Въпреки листовките, които бяха раздадени на протестиращите, за да видят реконструираното кръстовище как ще издлежда в завършен вид, хората организираха подписка срещу разкопаването на града, в която всеки гражданин може да се включи.
      Според управата на града реконструкцията е необходима, тъй като в момента кръстовището не е удобно, а с новия му вид движението ще бъде много по-улеснено.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ