неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДЛЪЖНОСТ „ТЪРСАЧ НА БЕЗРАБОТНИ“

      100 младежи ще бъдат назначени на специални позиции в общините. Длъжността, която ще заемат е „търсач на безработни“, а задачата им ще е да обикалят и да търсят техни връстници без работа и да ги мотивират да се запишат в бюрата по труда. Това заяви шефът на трудовата дисциплина в социалното министерство Елка Димитрова.
      Финансирането за специалните екипи ще се осъществява от еврофондовете по Програмата за младежка заетост, по която се субсидира обучението на безработни младежи до 29-годишна възраст.
      Специалните екипи ще обхождат кафенета, клубове, паркове, както и всяко друго място, в което могат да срещнат безработни младежи. Всяка една община ще разполага с по един „търсач на безработни“. В столицата обаче е предвидено да бъдат назначени 24-ма младежи – по един за всяка от общините в София.
      На новорегистрираните младежи ще им бъде правен индивидуален психопрофил, като на тази основа ще се търси работа на конкретния човек или пък ще бъде насочван към допълнителни курсове на обучение. Бройката на индивидуалните съветници към бюрата по труда също ще бъде увеличена на 33 души, за да може във всяко едно бюро да има поне по един съветник.
      Идеята на длъжността „търсач на безработни“ е да се намали безработицата сред младежите, тъй като в страната хиляди души от 18 до 29-годишна възраст са без постоянна трудова заетост.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ