петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТ 1-ВИ МАРТ ВАКСИНИРАТ СРЕЩУ СИН ЕЗИК

      Ваксинацията на животните против заболяването син език ще започне от 1-ви март.
      Това стана ясно от думите на министърът на земеделието и храните Десислава Танева, по време на третата национална среща на земеделските производители.
      Над четири милиона лева ще бъдат преведени по сметката на Министерството на земеделието и храните за закупуване ваксината. Тя е нужна, за да се ваксинират всички животни, които могат да заболеят от „син език“ в цялата страна през пролетта. Танева е получила уверението на директора на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов, че има производители с налична такава ваксина и от март може да започне ваксинацията.
      От срещата стана ясно още, че земеделците, които имат пропаднали площи от последните наводнения, ще бъдат компенсирани. Пострадалите райони ще бъдат посетени на място от Общинските служби по земеделие, които ще съставят протоколи.
      Министър Танева не подмина и животносвъдите като заяви, че независимо какви животни отглеждат, те ще получат по-големи средства по линия на директните плащания, по обвързаната подкрепа и по ПРСР за новия програмен период.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ