петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ТРЕНИРОВКА ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ НА 15 МАРТ

      Днес се проведе брифинг по повод световния ден на изборите, който се отбелязва за 10-та поредна година от Асоциацията на избирателните комисии от Централна и Източна Европа (ACEEEO), на която Централната избирателна комисия на Република България е член. Този ден се отбелязва, като се организират лекции за студенти и ученици, конференции, семинари и кръгли маси, посветени на въпросите за провеждането на свободни, демократични и чести избори. Преди 10 години в Унгария се провежда, в периода 14-17 септември, международна конференция, в която участват експерти по изборни въпроси от всички страни. Участниците от конференцията решават да инициират отбелязване на Световен ден на изборите всеки първи четвъртък на месец Февруари.

      На пресконференцията в ЦИК Камелия Нейкова, говорител на Централната избирателна комисия, заяви, че на 15 март 2015 година ще протече тренировка за общите местните избори през октомври. С указ на президента Росен Плевнелиев в община Сърница ще се проведат местни избори за общински съветници и кметски наместник.

      Сърница е 265-тата община в България. Тя е най-новата и се намира на 20 км. от град Доспат и на 48 км. от Велинград. До момента за участие в изборите за общински съветници и кмет на община Сърница са допуснати 9 партии. Засега регистрираните за участие са: ПП „Движение за права и свободи“, ПП „ГЕРБ“, ПП „Нова алтернатива“, ПП „Българска социалистическа партия“ (само за общински съветници) и Местна коалиция „ Реформаторски блок“

      Александър Андреев уточни, че ЦИК няма законодателни функции, но може да прави предложения за промени. Предвидено е да се подготви доклад, в който да се дадат препоръки във връзка с проведените до този момент избори.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ