четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      МЕСТАН ЩЕ СЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ

      Лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) има намерение да подаде жалба в съда в Страсбург заради наложена глоба, че агитира на майчин език. Припомняме, че Местан беше глобен с 500 лв. по време на предизборната кампания.
      Освен това, евродепутатите на ДПС са написали писмо до един от зам.-председателите на Европейската комисия Франс Тимерманс.
      В писмото си те сигнализират за противоречие в българското законодателство. Според тях, от една страна то  дава възможност на всеки гражданин на ЕС да се кандидатира за евродепутат, а от друга – въвежда забрана за агитация на майчин език.
      Франс Тимерманс трябва да отговори, дали с тези разпоредби не се нарушава правото на информация и какво ще направи ЕК, за да се позволи агитацията на чужди езици по време на предизборните кампании у нас.
      Местан повдигна отново и темата за Възродителния процес като остро осъди Реформаторите, както и БСП  и ГЕРБ,  за това,  че се заличават българските имена на преименуваните по време на Възродителния процес в регистрите на администрацията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ