петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      НАВОДНЕНИЯ И В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ

      Освен у нас и южната ни съседка се оказва в бедствено положение. Над 75% от земеделските земи на българската граница в северната част на страната са наводнени.
      Най-критично е положението в района на Орестиада, където има нанесени сериозни материални щети.
      Река Арда, която според статистика на местната власт никога не е била толкова пълноводна от няколко века, причини прекъснати пътища и затлачени мостове. Хиляди декари плодородни земи по поречието на реката са залети, а кметството на Орестиада започна описване на щетите.

      Положението по поречието на река Марица на гръцка територия е критично. Там водите са преминали критичния праг. Наводнени са над 30 000 декара обработваема земя.
      Областният управител на Еврос заяви, че и днес продължават да прииждат големи количества вода след изпускане на язовир „Ивайловград“.
      Временно е прекъснато движението по магистралния път от Орестиада към граничния пункт с България – Орменион. Водите са прелели върху магистралата.
      Временно е спряно движението към границата с Турция при Кастаниес. Силните води са разрушили и част от граничната стена, която Гърция построи, за да спре нелегалното влизане на имигранти. Наводнени са къщи, магазини и ферми.
      В бедствено положение са три области в западната част на Гърция. Части на гражданска защита са успели да достигнат до жители на високопланински села в областта на град Ламия, които трети ден са били откъснати от пороите и останали без ток. Няма пострадали. Дори по островите в Егейско море, където ураганът не е нанесъл толкова щети, много от пътищата са прекъснати от свлачища.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ