петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПИЛОТЪТ НА ТАЙВАНСКИЯ САМОЛЕТ Е ПОЧЕТЕН КАТО ГЕРОЙ

      Пилотът на разбилия се тайвански самолет е почетен като герой. 41-годишният Ляо Чънсун е успял да предотврати катастрофата в жилищните зони. Тялото му е намерено в пилотската кабина, а ръцете му били здраво вкопчени в командния лост, съобщават местните медии.
      Пътническият самолет, който в сряда се удари в мост и падна в реката в столицата Тайпе, е щял да падне в жилищните зони. Пилотът обаче е държал лоста до самия край преди да се разбие, като се опитвал да контролира посоката на движение и да предотврати по-сериозни щети, твърдят източници, близки до разследването.
      При падането летателният апарат закачи с крилото си движещо се такси, но за щастие шофьорът и пътникът получиха незначителни травми. Все още няма официална информация какви са причините, довели до трагичния инцидент. Преглеждат се записите от черните кутии на самолета.
      На борда на машината имаше 58 души. По последни данни са загинали 35 души. 15 оцеляха, а спасителните екипи продължават да търсят телата на останалите осем човека.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ