петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИМА ЛИ ИЗХОД ОТ УКРАИНСКАТА КРИЗА?

      Повече от пет часа продължиха разговорите между френския президент Франсоа Оланд, германския канцлер Ангела Меркел и президента на Русия Владимир Путин в Кремъл. Тримата лидери се срешнаха в опит да намерят изход от украинската криза.

      Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи разговорите като конструктивни и съдържателни и добави, че на тях лидерите са се разбрали да продължат да работят заедно по разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня, постигнато миналия септември в Минск. Документът ще включва и предложенията на украинския президент, и предложенията, формулирани от руския президент, каза още Песков.
      Очаква се утре да бъде проведен телефонен разговор на високо равнище относно Украйна. В разговора ще участва и Порошенко, освен Путин, Меркел и Оланд, уточнява Франс прес. Тогава ще бъде направена равносметка на работата по гореспоменатия документ.
      От прессекретариата на Оланд също определиха разговорите в Кремъл като конструктивни.
      Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт също определи разговорите като конструктивни и съществени.
      Агенция Ройтерс припомня, че разговорите са приключили без да бъде обявено каквото и да е споразумение за прекратяване на сраженията в Украйна, а само за разработване на съвместен документ относно прилагането на минските договорености.
      Франс прес пък нарича този документ „бъдещ мирен план, интегриращ френско-германските предложения към тези на руския президент и на президента на Украйна“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ