петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВОСТИ ОКОЛО КАТАСТРОФАТА НА САМОЛЕТА В ТАЙПЕ

      И двата двигателя на самолета, който катастрофира в столицата на Тайланд Тайпе на 4 февруари, не са работели преди падането на машината. Информацията е на вестник „Фигаро“, който цитира тайванското Бюро за разследвания.

      След излитането си от летището в тайванската столица, самолетът се е завъртял на една страна във въздуха, закачил е с едното си крило естакада и е паднал в река Цзилун. По-голямата част от корпуса му е потънала на няколко десетки метра от брега.

      Самолетът е бил в експлоатация по-малко от една година и преди седмица е преминал през операции по поддръжка. Пилотът имал стаж от 14 000 часа, а помощникът му – 4 000 часа.

      Данните, с които разполагат разследващите, показват, че за определено време и двата двигателя не са били действащи. Сигналът за тревога се е задействал, когато е угаснал десният двигател. Тогава самолетът се е намирал на 400 метра височина. Поради неизвестна причина пилотът веднага е изгасил и левия двигател, а после се опитал да го запали отново, но без успех.

      Възможната причина за катастрофата е или човешка грешка, или замърсяване на горивото, което може да е станало заради влажния климат, при който се получава кондензация в горивните резервоари. Предстои разследващите да установят защо е спрян ръчно левият двигател, след като бъде направен анализ на черните кутии.

      На борда на катастрофиралия самолет имаше 58 души, петима от които членове на екипажа. Спасени бяха 15 души. Загинаха най-малко 36 души, а най-малко 7 се водят за изчезнали.

      Франция прати експерти да се включат в разследването, защото катастрофиралият самолет се произвежда от френско-италиански консорциум.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ