неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ГОТОВИ ЗА ПРОТЕСТ

      Служителите на МВР имат готовност да излязат на протест. Те не са доволни от промените в Закона за МВР, както и от измененията между първо и второ четене. Това предизвика недоволството на Синдикалната федерация на служителите в МВР, които негодуват заради липсата на конструктивен социален диалог. Синдикатите бяха категорични, че ако мнението им не бъде зачетено, служителите излизат на протест.
      Според заместник-председателя на Управителния съвет на федерацията Милован Давидов фактът, че са липсвали прозрачност и дебат относно промените в Закона са много притеснителни. За реформата и голямата разлика между проектите на първо и второ четене, заговори и друг зам.-председател – Илия Кузманов, като според него това е една изцяло нова философия.
      Другият зам.-представител на Управителния съвет Добромир Добрев обърна внимание върху извънредния труд в МВР, като го определи като „робски труд“, тъй като надвишавал извънредните часовете по закон. Той заяви още, че нормативната база, която урежда спазването на закона не е била спазена в срок и обвини министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, че не спазва закона.
      От синдикалната формация са съгласни с мнението на министър Вучков, че в момента МВР не изглежда добре. Страхуват се обаче, че скоро едва ли ще започне да изглежда по-добре.
      В началото на седмицата федерацията ще обяви протестна готовност, а вече 60 % от дружествата, които членуват, са потвърдили участието си дори в ефективен протест.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ