петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      БОРИСОВ Е ПРИТЕСНЕН ОТ ДОКЛАДИТЕ ЗА „ЧЕРВЕИ“

      Изводите от докладите на МВР по разработката „Червеи“ са далеч по-притеснителни от изнесените данни в публичното пространство. Това е заявил премиерът Бойко Борисов след среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков във връзка с получените доклади по операцията, съобщава правителствената информационна служба.

      Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е информирал Борисов за намерени редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства във връзка с разпоредена проверка в дирекция „Сигурност“ по операция „Червеи“.

      В рамките на разработката „Червеи“ са подслушвани активисти от протестите срещу кабинета „Орешарски“, съобщи миналата седмица председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Атанас Атанасов. Той обяви, че в продължение на 300 дни са били подслушвани хора от протестите, като в операциите са участвали МВР, ДАНС и ДАТО.

      Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пое ангажимент информацията да бъде проверена, а обществото да бъде запознато с резултата. Изпратен е сигнал и до Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства.

      Правителствената информационна служба обаче не даде повече информация за съдържанието на докладите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ