петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОБАМА И МЕРКЕЛ С РАЗЛИЧНИ ТАКТИКИ СРЕЩУ РУСИЯ

      Американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел проведоха среща в столицата Вашингтон относно нестихващите сражения в Украйна. Двамата лидери коментираха мерките, които могат да бъдат предприети за потушаване на огъня между Киев и Москва. Те обсъдиха и санкциите срещу Кремъл.
      Обама заяви,че има възможност за снабдяване на Украйна с оръжия, ако това се наложи. Меркел обаче отхвърли тази опция като заяви, че това не е начин за решаване на зародилия се военен конфликт. „Продължаваме да преследваме дипломатическо решение, макар че претърпяхме доста неуспехи.“, допълни още тя. Според нея най-важното нещо за запазване на мира в Европа, е съхраняването на териториална цялост на Украйна.
      В Белия дом двамата лидери останаха единодушни в едно нещо: независимо какви санкции се налагат в Москва и какви решения ще бъдат взети от ЕС и САЩ, връзката между Америка и Стария континент ще остане нерушима. Президентът Барак Обама подчерта, че руската агресия е скрепила единството между Вашингтон и съюза.

      Междувременно санкциите от Брюксел бяха отложени заради предстоящата среща на „номадската четворка“ утре. На преговорите в Минск ще бъде направен нов опит от Украйна, Русия, Франция и Германия, за възстановяване на мира и прекратяване на боевете.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ