петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТПАДАТ ХАРТИЕНИТЕ НАПРАВЛЕНИЯ ЗА ПРЕГЛЕДИ

      Направленията на хартиен носител остават в историята на българското здравеопазване. Пациентите, минаващи на преглед при специалист, вече ще бъдат отчитани по електронен път. Това заяви здравният министър Петър Москов тази сутрин.
      Промените, които ще влязат в сила скоро, не включват падане на ограниченията за бройката и начина на получаване на направления, тъй като парите са ограничени, а системата не позволява свободен достъп до всички видове специализирани прегледи, добави още Москов.
      С реформите се предвижда издаването на електронна здравна карта на всички осигурени за това лица, в която ще бъде нормиран определеният брой направления, на които той има право. По преценка на личния лекар на пациента, достъпът до тези карти ще бъде отключван. По този начин ще отпадне досегашния проблем за изразходените от джи-питата направления и недостигът от безплатна специализирана помощ за осигуреното лице.
      Електронно ще бъдат закупувани и доставяни и лекарства на болниците. Според министъра това ще даде възможност за прозрачна процедура в търговете и опция за участие на всяка фармацевтична фирма, която пожелае да се включи в тях.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ