петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕЗИДЕНТЪТ НАГРАДИ ГЕНЕРАЛ НИКОЛА ПЕТРОВ С ОРДЕН „СТАРА ПЛАНИНА“

      Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен с мечове бригаден генерал професор Николай Петров, началник на Военномедицинска академия за заслуги в областта на медицинската наука и практика, за развитието на интензивното лечение в България, както и за подготовката на високоспециализирани медицински кадри.

      Бригаден генерал професор Николай Петров изрази своята признателност и призова за институционална подкрепа към ВМА, в момент, в който има нужда от такава.

      Държавният глава удостои с орден „За гражданска заслуга“ втора степен и пожарникарите Васил Петров, Иван Иванов, Петко Вишев, Драгомир Гайдев, Пламен Пенев и доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов, участвали в спасителните операции в град Мизия през 2014 г.

      Признателност от името на наградените изрази Пламен Пенев.

      На официалната церемония присъстваха министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, министърът на отбраната Николай Ненчев и председателят на парламентарната здравна комисия ген. Стоян Тонев

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ