неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      САНКЦИИ В СОФИЯ ЗАРАДИ НЕПОЧИСТЕНИ ТРОТОАРИ

      Столичен инспекторат наложи 290 санкции за непочистени тротоари и прилежащи площи. Санкциите са за периода 7-9 февруари, когато служители на инспектората са направили проверка по улиците, съобщават от Столична община.
      От общината напомнят, че всички ползватели на недвижими имоти са длъжни да почистват прилежащите тротоари, входове, изходи, гаражи и паркинги от сняг, лед и ледени висулки.
      Почистването на тротоари, които не са общинска собственост, не е работа на фирмите, които почистват улиците от снега, припомнят от общината, като допълват снегът да не се изхвърля върху уличните платна, както и да не се струпва на стволовете на дърветата.
      Столичният инспекторат извършва постоянни теренни проверки за състоянието на тротоарите. Добре е домоуправителите да се информират от служителите в общините кои площи са прилежащи, за да могат да бъдат почистени и да няма нови наложени санкции, призовават от Столичен инспекторат.

      Междувременно 150 души са преминали през травматологичния кабинет в „Пирогов“ за последните 24 часа, съобщиха от пресцентъра на болницата. Най-честите травми са счупвания, изкълчвания и навяхвания, причинени от подхлъзване на заледените улици.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ