петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕПУТАТИТЕ ОТНОВО ЩЕ РАБОТЯТ ИЗВЪНРЕДНО

      Депутатите отново ще работят извънредно. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева свика извънредно парламентарно заседание във вторник – 17 февруари. Работното време на депутатите в този ден ще бъде 10 часа – от 9 до 19 часа.
      Този път извънредното заседание е за създаването на временна парламентарна комисия за финансовото състояние на пенсионните фондове. След като в края на миналата седмица почти всички парламентарни групи внесоха предложение за създаването на такъв тип комисия, във вторник народните представители ще разгледат предложението.
      След това заседанието ще премине в парламентарен контрол заради многото въпроси към министрите в кабинета на Бойко Борисов.
      Днес депутатите също удължиха работното си време до 16.00 часа, тъй като предстои да бъдат гласувани промените в Закона на МВР на второ четене.
      Припомняме, че от ГЕРБ предложиха връщането на ГДБОП в МВР от ДАНС. Промените предвиждат и възстановяването на конкурсното начало.
      Сред останалите промени са председателите на ДАНС и ДАТО да се избират по предложение на Министерски съвет и с указ на президента, а не както беше досега – от парламента.
      Предвижда се и ГД „Национална полиция“ да бъде възстановена. В момента тя е разделена на „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ