петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      „НОМАДСКАТА ЧЕТВОРКА“ НА СРЕЩА ЗАРАДИ УКРАЙНА

      Ръководителите на Германия, Франция, Русия и Украйна, ще се срещнат днес в столицата на Беларус – Минск. Подоводът са непрестанните размирици и продължаващият вече няколко месеца военен конфликт между Киев и Москва.
      На срещата се очаква да пристигнат президентите на двете страни в боевете – Владимир Путин и Петро Порошенко, както и държавният глава на Франция – Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел. Това е пореден опит на „номадската четворка“ за постигане на мир по дипломатичен начин. Меркел и Оланд посетиха столиците на двете враждуващи страни с предложения за разрешаване на твърде дълго продължилите сражения.
      Германският канцлер проведе среща с лидерите на Канада и Америка във връзка с усложнената ситуация в Източна Украйна. Тя се обяви срещу употребата на тежки съоръжения и подкрепа в тази насока от чужди страни, като допълни, че това не е начин за прекратяване на боевете.
      Припомняме, че това е поредната среща на „номадската четворка“. Темата на разговор остава непроменяема след като размириците в Източна Украйна взимат все повече жертви, а краят на териториалните спорове е неизвестен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ