четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      ИД ПРЕВЗЕ И АЛ БАГДАДИ

      Иракският град Ал Багдади е поредната територия, превзета от бойците от джихадистката групировка „Ислямска държава“. Терористите са заплашили военновъздушна база, където близо 320 морски пехотинци от САЩ обучават иракски войници от Седма дивизия.
      Градът, който се намира на 85 км. северозападно от Рамади в провинция Анбар, беше обсаден от месеци от джихадистите, които превзеха и още големи райони в северен и западен Ирак миналата година.

      Терористите са атакували града от две направления вчера, а според местен управител в момента над 90% от него е в ръцете на бунтовниците.
      Припомняме, че американският президент Барак Обама поиска от Конгреса на САЩ правомощия за военни действия срещу ислямистката организация. Една от мерките предвижда и разполагането на наземни сили.
      Президентът посочи, че правомощията ще са ограничени до 3 години, за да може неговият наследник да може да направи преоценка на ситуацията заедно с Конгреса.
      Междувременно за последните 48 часа оглавяваната от Съединените щати международна коалиция е нанесла 15 въздушни удара срещу „Ислямска държава“.  12 такива нападения са били извършени срещу джихадистката групировка в Ирак и 3 в Сирия.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ