петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ БОЕВЕ В УКРАЙНА

      Проруските сепаратисти разрушават стратегическия град Дебалцево в Източна Украйна. Това съобщи началникът на местната украинска районна полиция Вячеслав Аброскин, цитиран от Франс прес.
      За атаката съобщи и посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет също съобщи за атаката. В „Туитър“ той написа, че в покрайнините на Дебалцево са разположени руски оръжия, включително системи за противовъздушна отбрана, съобщи още Франс прес.
      Доброволческият батальон „Азов“, който защитава Мариупол, съобщи, че руски бронирани автомобили без обозначителни знаци са проникнали на украинска територия през Новоазовск – град на границата с Русия под контрола на бунтовниците, на 30 км от Мариупол.
      Междувременно лидерите на Г-7 призоваха за строго спазване на всички клаузи в споразуменията за примирие в Минск и предупредиха, че могат да наложат санкции на нарушителите.
      Групата на седемте най-големи световни икономики изрази безпокойството си заради продължаващите кръвопролития в Източна Украйна. Представителите на Германия, Великобритания, Италия, Канада, США, Франция и Япония обявиха, че ще има санкции за тези, които нарушат Минските споразумения, предаде ТАСС.
      Припомняме, че до мирното споразумение се стигна след 16- часови преговори между лидерите на Русия – Владимир Путин, на Украйна – Петро Порошенко, на Германия – Ангела Меркел и на Франция – Франсоа Оланд.
      То влиза в сила от 00, 00 часа утре, когато огънят в цяла Украйна трябва да бъде прекратен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ