неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕСЕТКИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ НАТО

      Около 100 души излязоха на протест пред президентството днес. Демонстрацията премина под надслов „НАТО – вън от България“. Шествието, организирано  от политическа партия „Атака“, започна минути преди срещата на президента Росен Плевнелиев с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  
      Хората, които излязоха на мирно шествие в неделния ден поискаха неутралитета на страната ни и неучастие във военни действия, както и това българското правителство да отмени всички поети към НАТО ангажименти, свързани с пряка или косвена война в Украйна.
      Протестиращите поискаха и преустановяване на членството на страната ни в НАТО, както и това да се осигури бежански коридор за българите в Украйна.
      Припомняме, че наскоро стана ясно, че в София ще бъде разположен координационен център на НАТО, в който ще разботят 40 души. Половината от тях ще бъдат българи, а останалите – чужденци.
      Решението предизвика вълна от недоволствов обществото  и постави въпроса за сигурността на страната ни, която може да бъде намесена във военни действия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ