петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ИДЕНТИФИЦИРАХА НАПАДАТЕЛЯ В КОПЕНХАГЕН

      Датската полиция е установила самоличността на нападателя в Копенхаген. Предполагаемият извършител е 22-годишният датски гражданин Омар Абдел Хамид ал-Хюсеин. Преди няколко седмици младежът е излязъл от затвора, където е излежавал присъда за нападение в метрото, съобщава Агенция Франс прес.
      По-рано от датската полиция съобщиха, че са идентифицирали самоличността на нападателя, но отказаха да съобщят името му. Директорът на датската служба за държавна сигурност Йенс Мадсен заяви само, че извършителят е от Копенхаген и допълни, че няма данни да е имал съучастник, но има съмнения, че се е сражавал в Сирия или Ирак на страната на джихадистите.
      Органите на реда са открили оръжието, с което най-вероятно младежът е извършил нападенията.
      Припомняме, че в събота въоръжен мъж нахлу в кафене в центъра на Копенхаген и откри стрелба. След това избяга с автомобила си и откри стрелба и пред синагогата в града. В резултат на двете стрелби двама души загинаха, а други пет бяха ранени.
      Вчера полицията застреля Омар на гара Норебро, а в него са били намерени два пистолета. След претърсване на района, органите на реда са открили и автоматично оръжие.
      Мотивите за двете нападения все още не са ясни, но се предполага, че става дума за терористична атака.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ