петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      УКРАЙНА НЕ СПАЗВА МИРНИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ

      След многократни изявления на украинските представители, стана ясно, че Киев няма намерение да спазва подписаните от него мирни споразумения в Минск. Междувременно проруските сепаратисти не допуснаха наблюдатели от Специалната мониторингова мисия на организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в обсадения град Дебалцево, предадоха световните информационни агенции.
      Министърът на външните работи на Украйна Павло Климкин потвърди информацията, че обстрелът на града продължава, като допълни, че според него това си е чисто нарушение на договореностите, които нормандската четворка постигна в Минск. Същевременно Климкин заяви, че за лидерите на бунтовниците от Донецка и Луганска народна република не се предвижда амнистия, както беше решено на срещата в Беларус. Той допълни, че за фактът, че проруските сепаратисти не допускат представители на Мисията са отговорни лидерите на самопровъзгласилата се Донецка република.
      Въпреки, че примирието вчера влезе в сила, отново имаше взривове и стрелба около Дебалцево, като сепаратистите са стреляли с танкове срещу военните. Това заяви говорителят на генералния щаб на украинската армия Владислав Селезнев. В резултат осем украински военослужещи и трима цивилни са убити.
      Вчера лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна проведоха телефонен разговор, в който потвърдиха позицията си, че огънят трябва да бъде прекратен в цяла Източна Украйна, в това число и в Дебалцево.
      Припомняме, че след 16-часова среща Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Владимир Путин и Петро Порошенко заявиха, че огънят в Източна Украйна ще бъде прекратен. За тази цел те подписаха споразумение. Броени часове обаче след като беше издадена заповед за прекратяването на сраженията в най-конфликтната зона Донбас, бяха подадени сигнали за нови локални сблъсъци в някои райони.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ