петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЛИТИЧЕСКИ КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

      Всяка година през февруари по традиция се провеждат политически консултации при президента. На тях присъстват всички парламентарно представени сили. Целта на срещата на държавниците е да се обсъдят всички актуални проблеми в страната и да се потърси максимално добро разрешение.
      Тази година държавният глава ще обсъжда с политическите сили необходимостта от промени и реформи в икономическата и социалната сфера. Ще бъдат засегнати и темите свързани с изборното законодателство и въвеждането на задължително гласуване.
      Още през януари президентът изрази надежда, че през 2015 година заедно с местният вот ще се проведе и национално допитване за промяна на правилата за гласуване и избор на представители на местната и държавна власт.
      „Не налагам референдум заради това си право, а защото народът го иска и смята темата за смислена“, твърди Плевнeлиев.
      Една от големите и важни теми по време на консултациите се очаква да бъдат проблемите свързани със сигурността на България и подготовката на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Последният е насрочен от държавния глава през март.

      В общественото пространство не спират коментарите по повод настояването на Плевнелиев за незабавна смяна на шефовете на служби и конфронтацията му с позицията на Бойко Борисов. По този повод Георги Първанов заяви: „Поведението на Плевнелиев е знак за еманципация, ориентирана в бъдещето с оглед на президентските избори. Това ще катализира напрежение в изпълнителната власт.“

      Еманципация или не, ние се надяваме след срещата през следващата седмица позициите да се уеднаквят и да се премине към плодотворни реформи, които да изведат страната ни от зоната на неспирните скандали.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ