петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      КИРИЛ ЦОЧЕВ Е НОВИЯТ ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС

      След многобройни дебати Кирил Цочев от АБВ стана новият зам.-председател на Народното събрание. До избора му се стигна след смъртта на народния представител Росица Янакиева. Кирил Цочев вече няма да изпълнява длъжността зам.-председател на енергийнaта комисия, но остава редови член.

      Янакиева, която е и бивш кмет на Перник почина в края на януари на 60-годишна възраст, след като близо три седмици се бори за живота си във Военномедицинска академия. Тя беше приета след спукване на аневризма в мозъка и й беше направена спешна безкръвна операция.
      Въпреки борбата й обаче Янакиева почина, а в Перник стотици се стекоха, за да я изпатят пред Двореца на културата.
      Кирил Цочев е електроинженер по образование и 12 години е работил в „Енергопроект“ – от редови специалист до директор, 6 г. е в „Електроимпекс“, включително е и негов генерален директор.
      В периода 1990-1992 г. е шеф на българското търговско представителство в Токио.
      Малко по-късно регистрира своя консултантска фирма „Микра“, в която работи и днес. От юни до октомври 1994 г. е вицепремиер и министър на търговията в кабинета „Беров“. От януари 1995 до януари 1996 г. е вицепремиер и търговски министър в кабинета „Виденов“. В АБВ е от създаването на движението. Избран е за депутат от Ловеч.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ