петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕПУТАТИ В БОЛНИЦА ЗАРАДИ БОЙ В ТУРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

      Петима депутати са се озовали в болница след скандал преминал в бой в парламента в Турция. По време на обсъждане на законопроект за сигурността възникнал спор между членовете на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ и „Републиканската народна партия в опозиция“, който спор прераснал в масов бой, съобщава ТАСС. Заради ситуацията заседанието на парламента било отложено.
      Сред пострадалите депутати са една жена и четирима мъже. След боя те са потърсили медицинска помощ в пункта в парламента, заради охлузвания и натъртвания. Двама от мъжете получили много тежки травми и са приети в болница. Депутатите са със сериозни травми, включително и по главата, тъй като по тях е имало удари с дървеното чукче, което се използва на заседанията.
      Скандалът започнал с размяна на обиди, но след разгорещен спор започнали да летят чаши и столове. Накрая разправията преминала в ръкопашен бой.
      Законопроектът, предизвикал разпрата, беше внесен през октомври 2014 г. от управляващата Партия на справедливостта и развитието. От опозицията обаче не са съгласни с него, тъй като според тях, ако този закон бъде приет, то в Турция ще бъде създадена полицейска държава, чието ръководство ще се осъществява от премиера Реджеп Тайип Ердоган.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ