събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      СЛУЖИТЕЛИ НА МВР И ДАНС ЗАМЕСЕНИ В АФЕРАТА „ЧЕРВЕИ“

      Съдия Владимира  Янева не е основният виновен в скандала „Червеи“, каза Сотир Цацаров във Велико Търново. Тя е съдията,  разрешил неправомерното използване на СРС – та, но някой преди това е създал разработката. По думите на главния прокурор става въпрос за бивш служител на МВР и сегашен на ДАНС и до дни се очаква да му се повдигнат обвинения. Припомням Ви, че вчера Висшият съдебен съвет отстрани от длъжност председателя на Софийски градски съд Владимира Янева. Сотир Цацаров пристигана в Старата столица за дискусия със студенти.
      Центъра на скандала с аферата „Червеи“ не е съдия Янева, каза Сотир Цацаров. Според него тя е била затрупана с искания за СРС – та и не е отчела, че това което се изисква не е в съответствие със закона.  
      Създателят на разработката, по думите на Цацаров е свързан в  момента с ДАНС, а преди е бил служител на МВР и скоро ще получи обвинение.
      Няма данни към момента за подслушване на прокурори, но е установен случай на подслушване на близък на прокурор. Един и същи сценарий в страна върви постоянно, заяви още Сотир Цацаров.
      Според обвинител номер едно в страната всичко, което се случва цели да отклони вниманието на обществото от истинските проблеми. Прокуратурата готви промени, които да ограничат бягствата на осъдени лица от от страната. Ако промените не се приемат ще се чудим кои ще са следващите след братя Галеви,  каза Сотир Цацаров.
      Във Велико Търново Сотир Цацоров участва в дискусия със студенти в Юридически факултет, която се провежда в рамките на лекция на бившия главен прокурор Борис Велчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ