петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАКОННА ЛИ СТАВА ПРОСТИТУЦИЯТА?

      Годишен лиценз на публичните домове и 10 % данък върху доходите на проститутките .Това предвижда нов законопроект за легализиране на дейността „жрица на любовта“, който влиза на обсъждане в парламента.
      С приемането на закона платената любов ще стане разрешена, но само в определени райони. Забранени ще останат участъците в центъра, около училищата и обществените сгради. Предложението включва обособяването само на едно място в район, което да е достъпно за подобен вид услуги. Най-подходящи за това се оказват курортите, където има богата хотелска база, необходима за целта. Така например бургазлии ще могат да използват услугите на платената любов в курортния комплекс Слънчев бряг, а столичани – в Боровец. В по-малконаселените градове, ще бъдат озаконени квартали, в които удоволствието ще може да бъде факт. Отговорността за подбора на районите и проверките за спазването на евентуалния нов закон, ще бъдат задачи на полицията.
      Законът ще бъде въведен по образеца на други европейски страни, като Германия и Холандия, където тази дейност отдавна е легализирана. Примерните текстове ще бъдат взети, за да може родното въвеждане на закона да стане в съответствие с европейските правни норми.
      Според експерти от МВР това е начин за намаляване на престъпността. От дейността ще изчезне свързващото звено на сводника, който получава половината от доходите на проститутките и често изнудва клиенти за пари. Освен това се очаква да бъдат ограничени и сексуалните престъпления, свързани с трафика на хора.
      Очаква се законопроектът да бъде финализиран до няколко месеца, като след това ще бъдат проведени разговори на кръгли маси с граждански организации, органи на МВР и неправителствените организации.
      Предложението за легализация на проституцията не е ново за България. Такова беше разработено още през 2007 г. от полицията и Националния борд по туризма, но то така и не стана факт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ