събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГДБОП С НОВ ШЕФ

      Тази ситрин нови имена са оглавиха две от главните дирекции на МВР. Това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. Досегашния зам-директор на СДВР Христо Терзийски ще оглави дирекцията „Национална полиция“.
      Спецполицаите от Главната дирекция за борба с организираната престъпност, която до момента се намираше в ДАНС, ще бъдат ръководени от досегашния зам.- шеф на „Криминална полиция“ Ивайло Спиридонов.
      Междувременно стана ясно, че шефът на главна дирекция „Криминална полиция” Константин Титянов е подал рапорт за напускане
      Припомняме, че Титянов беше назначен на този пост след приемането на Закона за МВР от предишното Народно събрание и обособяването на две отделни дирекции – „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“.
      Според поправките в новия закон, приет от сегашния парламент обаче, двете дирекции отново се сливат в „Национална полиция“. 
      Мястото на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров също подлежи на въпрос. Наскоро президентът Росен Плевнелиев заяви, че трябва да има рокади в МВР и в ДАНС, но премиерът Бойко Борисов защити Лазаров и шефът на ДАНС като заяви, че до момента не вижда причина да ги сменя.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ