петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕВРОЗОНАТА ОДОБРИ ГРЪЦКИЯ СПИСЪК С РЕФОРМИ

      Финансовите министри от Еврозоната одобриха плана с мерки на гръцкото правителство. Припомняме, че южната ни съседка подготви списък с реформи, за да получи и 4-месечна отсрочка за подписването на нов план за обслужване на своите кредити беше одобрен. Късно снощи Атина изпрати предложението си, което включваше списък с планирани реформи, които правителството ще изпълни, в замяна на разширяване на срока на споразумението
      Според председателя на Еврогрупата Йерун Диселблум този план ще позволи на гръцкото правителство да изпълни задълженията си.
      В планът Гърция обещава по-добра събираемост на данъците, спиране на контрабандата с цигари и горива. Не се предвижда спиране на приватизацията или дори национализация, каквито намерения декларираха от „Сириза“ преди изборите. Кабинетът на Алексис Ципрас отстъпи от основните си леви мерки и обеща, че разходите за подпомагане на социално слабите няма да доведат до дупка в държавния бюджет.
      Припомняме, че ако не се беше стигнало до одобрението на плана, програмата за финансова подкрепа на Гърция изтичаше след 4 дни и страната беше заплашена от фалит.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ