петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ДАНИЕЛА ДАРИТКОВА ОГЛАВИ КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

      Даниела Дариткова оглави комисията по здравеопазване. Тя беше избрана със 154 гласа „за“, един „против“ и 7 „въздържал се“ да заеме мястото на освободения Стоян Тонев.
      Вчера Парламентът прекрати мандата на подалия оставка заради разкрития във ВМА бивш директор на болницата и депутат от ГЕРБ Стоян Тонев. Той беше изпратен с почести от депутати от различни парламентарни групи, а постъпката му да се оттегли от парламента беше окачествена като „достойна“.

      Преди няколко дни обществеността беше потресена от разкритията за далаверите, които години наред са се „въртели“ в клиниката по дерматология на ВМА. Ръководител на клиниката е проф. Мирослава Кадурина. Злоупотребите с милиони в болницата са станали практика от години, включително и по времето, когато Стоян Тонев беше неин директор.
      Припомняме, че Даниела Дариткова беше председател на здравната комисия за кратко в първия управленски мандат на ГЕРБ, след като Десислава Атанасова стана министър на здравеопазването. Досега Дариткова беше заместник-председател на здравната комисия. Овакантеният от нея пост се поема от бившия зам.-министър на здравеопазването от първия кабинет „Борисов“ Кирил Добрев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ